تاکید بر دیپلماسی هسته‌ای با ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱

تاکید بر دیپلماسی هسته‌ای با ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا از سازمان ملل، نماینده اتحادیه اروپا در شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، تسهیل اجرای این قطعنامه توسط مالت را ستایش و خواستار احیای دیپلماسی هسته ای با ایران شد.

نماینده اتحادیه اروپا خواستار احیای دیپلماسی هسته ای شد

او در عین حال با تکرار ادعاها علیه برنامه هسته ای ایران مدعی شد که اقدامات ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای را نمی توان از رویدادهای منطقه ای جدا کرد.

نماینده اتحادیه اروپا همچنین مدعی عدم همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی شد و از آن ابراز تاسف کرد.

نماینده اتحادیه اروپا “از عدم تداوم اطلاعات” با توجه به عدم همکاری ایران، به “پیامدهای منفی” اعمال تحریم های آمریکا پس از خروج از برجام اشاره و اذعان کرد که این تحریم ها مانع پیشرفت ایران نشده است.

نماینده اتحادیه اروپا همچنین خواهان احیای دیپلماسی هسته‌ای شد و با توافق تسلیحاتی میان روسیه و ایران به دلیل جنگ اوکراین مخالفت کرد.

آمریکا: متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای هستیم

«رابرت وود» سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، ایران را به انجام اقدامات عمدی جهت جلوگیری از تلاش‌های آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای برای نظارت بر فعالیت هسته‌ای ایران که هیچ‌ هدف غیرنظامی ندارد، متهم کرد.

نماینده آمریکا همچنین اعلام کرد که آمریکا متعهد به انجام همه کارها و اقدامات لازم جهت جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواهد بود.  این دیپلمات آمریکایی همچنین خواهان اتحاد شورای امنیت سازمان ملل در مواجهه با «فعالیت‌های بی‌پروای ایران» شد.

اکوادور خواستای گفتگوی شفاف در مسیر دستیابی به نتیجه ای مثبت شد 

سفیر و نماینده اکوادور در سازمان ملل نیز در این نشست  از علاقه اتحادیه اروپا برای احیای برجام استقبال کرد و خواهان گفتگوی شفاف به عنوان در این مسیر به سمت دستیابی به یک نتیجه مثبت شد. نماینده اکوادور بر استقلال و یکپارچگی تیم‌های تکنیکی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و ساخت  مجدد پل‌های ارتباطی جهت اجرای برجام تاکید کرد.

ابراز نگرانی ژاپن درباره دسترسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی 

نماینده ژاپن در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت  بر تنش‌های موجود که به شکل جدی بر سیستم نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی تاثیر گذاشته است، اشاره کرد و گفت که این تنش‌ها سبب شده است تا آژانس بین المللی انرژی اتمی به صورت عمده ارتباط خود را با تحولات در برنامه هسته‌ای ایران از دست بدهد.

نماینده ژاپن از ایران خواست تا استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را تضمین کند. او همچنین به دیدارهای اخیر با مقامات ارشد ایران اشاره کرد و گفت که در این دیدارها نگرانی‌های خود را در مورد برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرده است.

چین: آمریکا در سیاست های تحریمی علیه ایران تجدید نظر کند 

سفیر و نماینده چین در سازمان ملل نیز در این نشست از برجام بعنوان « دستاورد بزرگ» یاد کرد و گفت که باید هرچه زودتر احیا شود. 

این دیپلمات ارشد چین در سازمان ملل گفت که یک خاورمیانه بحران زده نیازمند پیروی از برجام است.

نماینده چین از اتحادیه اروپا خواست تا نقش هماهنگ کننده خود را اجرا کند.  نماینده چین همچنین روابط تجاری با ایران را به عنوان یک مشوق جهت احیای برجام مطرح کرد و از آمریکا خواست تا در اجرای سیاست‌های تحریمی خود علیه ایران تجدید نظر کند.

نماینده چین همچنین خواستار رویکردهای سازنده شد و از تعدادی از کشورها خواست تا مسئله غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران را به عنوان بهانه‌ای جهت مطرح کردن سایر مسائل و نگرانی‌ها در مورد رفتار ایران استفاده نکنند.

سیرالئون بر اراده سیاسی برای احیای برجام تاکید کرد 
سفیر و نماینده سیرالئون در سازمان ملل نیز در این نشست  از توافقی که به صورت فزاینده “دست نیافتنی”  می شود و به دلیل احیای تحریم های یکجانبه توسط یک کشور این موانع بیشتر شده است، ابراز تاسف کرد.

نماینده سیرالئون گزارش‌های دبیرکل سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران را ستود و بر میزان اراده سیاسی برای احیای برجام، از جمله اراده برای رفع موانع احیای آن تاکید کرد وتعهدات مربوط به خلع سلاح را مجددا بیان کرد.

موزامبیک بر ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران تاکید کرد

سفیر و نماینده موزامبیک در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت از عدم وجود پیشرفت قابل توجه در مورد اجرای برجام از زمان آخرین جلسه شورای امنیت با این موضوع  ابراز تاسف و تاکید کرد که ادامه گفتگوها در مورد این مساله حساس در یک زمان پر تنش برای پیشرفت کلیدی است.

سفیر موزامبیک تاکید کرد که صرف وجود سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی، مستقیماً با نگرانی‌های اساسی امنیت انسانی در تضاد است. او به دستور منشور برای خلع سلاح کامل اشاره کرد.

تاکید سوئیس بر احیای توافق هسته ای با ایران 

سفیر و نماینده سوئیس در سازمان ملل نیز در سخنانی در نشست شورای امنیت ابراز امیدواری کرد که که برجام به  یادگار دوران گذشته  تبدیل نشود و راهی برای احیا و تمدید این توافق وجود داشته باشد.  سوییس همچنین  اعلام کرد که می داند قطعنامه ۲۲۳۱  در یک سال  دیگر  منقضی  می شود.

سفیر و  نماینده سوئیس در سازمان ملل همچنین مدعی  مشکلات  راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی شد. او در بخش دیگری از سخنانش مدعی صادرات پهپادهای ایرانی و سایر تجهیزات نظامی به روسیه و حوثی‌های یمن (انصارالله) گردید و ابراز نگرانی کرد.

این دیپلمات اروپایی همچنین به دستور کار جدید دبیرکل سازمان ملل برای صلح با اولویت خلع سلاح هسته ای اشاره کرد.

سفیر و نماینده اسلوونی در سازمان ملل نیز با اشاره به همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام مدعی شد که وضعیت کنونی، تایید پایبندی ایران را در بهترین حالت دشوار کرده است.

سفیر اسلوونی در سازمان ملل تاکید کرد: اما ما می دانیم که غنی سازی ایران از محدودیت های برجام فراتر رفته است.

انگلیس: بند غروب در حال نزدیک شدن است

باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت  مدعی «تشدید بی وقفه  فعالیت های هسته ای ایران » شد و ادعا کرد که هم خطرات جهانی و هم تشدید هسته ای توسط دیگران را افزایش می دهد.  

سفیر انگلیس مدعی شد: برنامه هسته ای ایران اکنون بسیار فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی مشروع است.

 این دیپلمات انگلیسی ادامه داد که  اگرچه بند موسوم به “غروب آفتاب” درحال نزدیک شدن است،  اما برنامه هسته ای ایران در حال گسترش است و  باید به دنبال دیپلماسی فوری بود.

تاکید فرانسه بر فعال سازی مکانیسم حل اختلاف

سفیر و نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام، مدعی پنج سال “نقض تعهدات توسط ایران” شد و گفت که این امر با گزارش های نگران کننده آژانس بین المللی انرژی اتمی  همراه شده است.

سفیر فرانسه مدعی شد سطح کنونی غنی‌سازی ایران توجیه غیرنظامی و صلح‌آمیز «قابل قبول» ندارد و بر فعال سازی مکانیسم اختلاف تاکید کرد.

گویان خواستار بازگشت همه طرف ها به برجام شد/الجزایر برجام را بهترین گزینه دانست

سفیر و نماینده گویان در سازمان ملل نیز خاطرنشان کرد که حذف تجهیزات نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران، نظارت موثر را بسیار چالش برانگیز می‌کند.   مسیر استفاده های صلح آمیز که در قطعنامه ۲۲۳۱ مشخص شده، اکنون در معرض خطر قرار گرفته است. 

سفیر گویان در سازمان ملل از طرف ها خواست که به برجام بازگردند.

 نماینده الجزایر در سازمان ملل نیز  به «دستاورد چندجانبه» برجام اشاره کرد و آن را همچنان «بهترین گزینه» و به نفع همه دانست.

این گزارش در حال تکمیل است

Check Also

ایران: موضوع ترور شهید سلیمانی را از طریق مراجع حقوقی و قضایی دنبال می‌کنیم

ایران: موضوع ترور شهید سلیمانی را از طریق مراجع حقوقی و قضایی دنبال می‌کنیم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *