به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مناظره فرهنگی و ضرورت هماندیشی و نامزد اصلح از منظر سوابق اجرایی و برنامه های فرهنگی و حکمرانی فضای مجازی با حضور غلامرضا منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم و سیدمحمد حسینی رئیس ستاد دانشگاهیان کشور حامی محمدباقر قالیباف عصر روز یکشنبه – سوم تیرماه برگزار شد.
رئیسجمهور باید بتواند مسائل را حل کند
سیدمحمد حسینی در این نشست گفت: نقش رسانه و هنر را بهتر میدانید که چقدر میتواند در روند انتخابات مفید باشد، اما چون فرصت محدود بود کسی آمادگی نداشت و این صرفا مربوط به ستاد قالیباف نیست.
وی بیان کرد: حداقل از زمانی که قالیباف فرمانده ناجا شد او را می شناسم در صدا و سیما بودیم و ارتباطهایی بود و در شهرداری هم ۱۲ سال مدیر بودند، یکی از کارهای شهرداری حوزه فرهنگی بود.
وی در چهار سال در وزارت فرهنگ و ارشاد هر شنبه بعد از ظهر جلسهای با رئیس صدا و سیما به همراه دیگر اعضا با آقای قالیباف داشتیم و در تمام جلسات شرکت میکرد و به مسائل فرهنگی هنری و رسانه هم آشنایی دارد و جامعیتی که آقای قالیباف در این حوزه دارد بیش از دیگر نامزدها است.
رئیس ستاد دانشگاهیان کشور حامی محمد باقر قالیباف ادامه داد: ریاست قوه مجریه خطیر است و رئیس آن باید فردی باشد که بتواند همه مسائل را حل کند.
قالیباف این قدرت را دارد که در کشور تعامل ایجاد کند
حسینی گفت: ریاست مجلس یعنی اینکه فرد به نوعی به تمام مسائل کشور آشنایی پیدا میکند. اشراف اطلاعاتی میتواند تصمیمات را سنجیدهتر کند قالیباف از کسانی است که به هر طرح و لایحهای که در مجلس طرح میشود آشنایی و آگاهی دارد و این چهار سال اخیر به پختگی آقای قالیباف افزوده است.
رئیس ستاد دانشگاهیان کشور حامی محمد باقر قالیباف افزود: حضرت آقا بارها تایید کرده و هر جا مسئولیتی داشته تاییدی و اوصافی در خصوص آقای قالیباف داشتند و در احکامی که برایشان صادر کردند به صلاحیت و شایستگی و کارهای بزرگ اشاره داشتند و این تایید آقا اطمینان قلبی برای ما میشود که به آقای قالیباف رای دهیم.
وی گفت: آقای پزشکیان میگوید که مانند آقای روحانی نیستم، اما کسانی که پیرامونش هستند، مربوط به دولت آقای روحانی هستند. در آن هشت سال وضعیت مسکن و تولید و خیلی از اینها تعطیل شد. اگر میخواهیم اینها دوباره تکرار شود به آقای پزشکیان رای دهیم.
رئیس ستاد دانشگاهیان کشور حامی محمد باقر قالیباف تصریح کرد: البته آقای روحانی اشراف بیشتری داشت و خود پزشکیان پزشک است و خودش نمیدانند حتی چگونه انتخاب شد. جریان غرب گرا عامل تنش بودند و شاهد تحصن و اعتصاب در مجلس هشتم بودیم و آنقدر درگیری و تضاد منافع ایجاد شد که شورای شهر اول را خود دولت منحل کرد.
وی ادامه داد: قالیباف این قدرت را دارد که در کشور تعامل ایجاد کند و شهید رئیسی هم بر این نکته تاکید داشت. میگویند «میخواهیم تحریمها را برداریم» چرا در آن ۸سال برنداشتید؟ حرکتی که آقای رئیسی انجام داده مقدمات کار فراهم شده و پروژههای متنوع و متعددی از نفت و پتروشیمی اجرا شد و خیلی از کارگاهها و کارخانجات که تعطیل شده بود در دولت قبلی (روحانی) در این مدت دوباره احیا شد و کارهای بزرگی اعم از شرکتهای دانش بینان انجام شد. باید کسی بیاید که روحیه جهادی داشته باشد تا کار به سرانجام برسد.
حسینی اظهار داشت: هنوز دو مناظره باقی مانده و سخنرانیها در استانها و شهرستانها، میشود کلیدواژه تعریف کرد و در بحث رسانه و کارهای هنری اگر چیزی به ذهنتان میرسد که ارزیابی شود و آقای قالیباف در سخنرانیهای خود استفاده کنند، مطرح شود.
قالیباف مدیر اجرایی است
امیدعلی مسعودی رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه سوره و رییس هیات مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران هم گفت: احساس کردم در این مرحله از انتخابات اگر کمک دکتر قالیباف نکنیم با توجه به تجربهای که از دیگر نامزدها دارم، دانشگاه بار دیگر به عقب برمیگردد؛ بهترین تبلیغ برای قالیباف همین است. اجرایی کار است و اگر کاری دست بگیرد حتما اجرا کرده و برای آن زمانبندی میگذارد.
مسعودی اظهار داشت: امید است دانشگاهیان به اجماع برسند تا با رای بالای قوی چهار یا هشت سال مسیر خوبی را برای جامعه فرهنگی ما رقم بزنند. بهترین روش این است که کسانی که به ما نزدیک هستند ما را به مسیر خوب هدایت کنند. امیدوارم قالیباف رای بیاورد و احتمال میدهم به مرحله بعدی برسد که در این صورت هم امیدوارم به سرمنزل مقصود برسیم.
اتوبوسی نیروهای خلاق را خارج کردند
محمد گبرلو تحلیلگر سینما و تلویزیون هم گفت: رئیس جمهوری باید قدرت اجرایی داشته باشد و قالیباف شجاعت عجیبی در اجرایی کردن پروژهها و توانمندی بالایی نسبت به دیگر نامزدها دارد.
وی با انتقاد از اظهارات نامزدها در حوزه فرهنگ افزود: شعارهای خوبی داده میشود، اما بستر خوبی برای تولیدات نداریم. اتوبوسی نیروهای خلاق را خارج کردند و شکل مناظرهها هم گپ و گفت پیرمردهاست.
گبرلو ادامه داد: از صحبت های قالیباف انتظار داشتیم حرفهای کاربردی در حوزه فرهنگ بزنند. از افزایش تعداد صندلیها گفتند. مهم تولید فیلم در گونه های مختلف از اجتماعی تا پویانمای است و سرگرمی مردم فیلم دیدن است، بیش از ۴۰۰ سکو فیلم تولید یا دوبله میکنند اما آقای قالیباف نگفت در حمایت از سکوها میخواهد چه کند.
وی افزود: بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر در چند سال گذشته گوشهگیر شدند و در تأمین جنبههای معیشتی خود ماندهاند.
در تولید محتوای منطبق با سبک ایرانی اسلامی مشکل داریم
مرضیه ادهم فعال فضای مجازی و عضو انجمن سواد رسانهای ایران هم گفت: تا حکمرانی فضای مجازی را به کشور نیاوریم عملا در این حوزه نمیتوانیم کاری انجام دهیم که نامزدها در این باره سخنی نگفتند. یک مساله دیگر هم فیلترینگ است. فیلترینگ که قرار است انجام شود چه ساختار و اساسی دارد؟ ساز و کار شبکه ملی اینترنت چیست و چه نرمافزارها و سختافزارهایی دارد؟
وی گفت: ما کاربران فعال هستیم اما در تولید محتوای منطبق با سبک ایرانی اسلامی مشکل داریم. انتظار داریم اگر به ریاست جمهوری رسیدند و یا در مجلس اقدامهای لازم را انجام دهند.
از ائتلافها بیخبریم
یکی دیگر از حاضران هم با اشاره به قشر خاکستری و ضرورت توجه به این قشر گفت: حتی قالیباف در گفتار و مناظرات در حل مسأله تا مقطع انتخابات وارد شوند اصولی است که میتوانند موفقتر ظاهر شوند. از ائتلافها بیخبریم اما در حوزه جوانان و قشر خاکستری اینها رای شکن است و این به عنوان نقطه قوت و تهدید میتوان در جهت منافع استفاده کرد.
سهم فرهنگ و هنر در اقتصاد دیده شود
غلامرضا منتظری هم در این نشست گفت: سهم فرهنگ در مناظرهها ناچیز و محدود به حوزه خانواده بود. جای خالی کمیته فرهنگی و هنری در ستاد خالی بود و این حوزهها همواره نادیده گرفته شده و با وجود اهمیت مورد بیمهری قرار می گیرد.
نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی به نداشتن قرارگاه فرهنگی اشاره کرد و گفت: اگر قرارگاه ایجاد شود بهتر میتوان از اعتبارات فرهنگی استفاده کرد، هر سال درباره اقتصاد فرهنگ صحبت میکنیم اما کاری نمیشود. باید سهم فرهنگ و هنر دیده شود تا شاهد اعتماد باشیم. کلیات اقتصاد هنر در مجلس پیشین تصویب شد امید است به تصویب نهایی و اجرا برسد.
رئیس کمیته فرهنگی هنری ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی اظهار داشت: میگوییم فرهنگ زیربناست. سرانه آموزشی و ورزشی داریم، اما سرانه فرهنگی نداریم. متاسفانه این دیده نمیشود و واژه تحقق سرانه فرهنگی هر ایرانی یک نیاز اساسی است و فقدان آن احساس میشود و در کشور چشمانداز فرهنگی نداریم و مبنای سنجش جشنوارههایی چون فجر چیست؟ اگر هدف داشته باشیم شاخص و معیار ارزیابی داریم.