به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قشم، انسیه خزعلی شامگاه جمعه در نشست تخصصی با موضوع اثر تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست بر روی خانواده به ویژه زنان که در موزه ژئوپارک قشم برگزار شد، اظهار داشت: در دنیایی که کانون خانواده با تغییرات مختلفی دست به گریبان است، فرهنگ ایرانی – اسلامی را باید به عنوان یک اساس مهم و یک الگو در حوزه حفظ و صیانت از خانواه به جهانیان معرفی نمائیم.
وی بیان کرد: جزیره قشم یکی از نقاطی است که با رویکرد به نیازهای روز، توانسته سنتهای ارزشمند گذشتگان خود را حفظ کند و این منطقه میتواند به عنوان پایلوت به اجرای برخی از طرحهای حوزه خانواده با توجه به اخلاقمداری و صمیمت موجود در خانوادهها تبدیل شود.
خزعلی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم با جهان و تغییراتی که در حوزه خانواده در نقاط مختلف دنیا صورت گرفته به درستی مواجه شویم فرهنگ ناب ایرانی – اسلامی را به عنوان یک گنجینه مهم با برطرف کردن نیازهای جوانان و نوجوانان و با زبان، به آنان القا کنیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: رویداد فرهنگ کلان خانواده و عامه را با ۹ کارگروه از جمله فرهنگ بازی، فرهنگ رسانه، سبک زندگی، خلاقیتهای زندگی، محیط زیست و شیوههای آموزشی آن را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شروع کردهایم.
خزعلی بیان کرد: آمادهایم چند کارگروه این طرح در قشم از جمله کارگروهی که ویژه زوجهای تازه ازدواج کرده است را با هدف کمک مشاوران به تقویت مهارتهای زندگی و پیشگیری از تبعات اختلافاتی که منجر به از هم گسستگی کانون خانواده میشود را در قشم فعال کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت اصلی امور در جزیره قشم با محوریت بانوان برنامهریزی شده است، تصریح کرد: سرمایهگذاری در حوزه بانوان در حقیقت سرمایهگذاری برای آینده کشور تلقی میشود و بانوان جزیره جهانی قشم هم میتوانند در این فرآیند مهم با اندیشیدن به پیروزی و موفقیت این منطقه در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قشم کمک کنند.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده عنوان کرد: شهید رئیسی و دولت سیزدهم توجه ویژهای به ارتقای کانون خانواده و رسیدگی به بانوان سرپرست خانوار داشت.
خزعلی گفت: در دولت شهید رئیسی بودجه خاصی برای اشتغال بانوان به طور خاص و به ویژه برای زنان سرپرست منظور شده بود که بخشی از آن تامین اعتبار شده بود.
وی بیان کرد: امیدواریم با انتخاب شخصی که ادامه دهنده راه شهید خدمت باشد بتوانیم این طرح مهم را با جدیت بیشتر و با هدف کمک به تکامل، تقویت و اساس و بنیان کانون خانوادهها ادامه دهیم.
قشم با ریشه هویتی خود به واژه خلیج فارس معنا داده است
عادل پیغامی در این آیین، اظهار داشت: خلیج فارس با مکتب هنری و فرهنگی مردمان قشم به ویژه بانوان این جزیره جهانی و هویت ریشهدار آنان، شناخته میشود.
وی بیان کرد: با توجه به نقش بانوان جزیره در عرصههای مهم کار و زندگی، میتوان از قشم به عنوان یک جزیره زنانه که بانوان آن علاوه بر کارهای معمول زندگی در امور مهم کسب و کار فعالیت دارند، نام برد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: بانوان جزیره در صنایع شیلاتی و آبزیپروری، در حوزه شعر و هنر از جمله هنر صنایع دستی که یک زنجیره بسیار وسیع و شناخته شده است، نقش تاثیرگذاری دارند.
پیغامی یادآور شد: شیرینیهای بانوان قشمی با تنوع در طعم و کیفیت و غذاهای خوش طعم دریایی آنان هم از قابلیت تجاریسازی و وارد شدن به زنجیره اقتصادی را دارند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای مختلف بانوان به همراه انواع البسه تولید زنان قشمی و سبک زندگی، هویتی آنان و جشنهای مختلف زمانی که کنار هم قرار میگیرند مکتبی هنری و فرهنگی را با واژه خلیج فارس را تجلی میبخشند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با آن که روستاهای ۶۳گانه قشم در کنار هم و نزدیک به هم هستند، اما در بیشتر روستاها شاهد تمایزهای هویتی خاص هستیم که نشان از ریشه و عمق تمدنی و تاریخی در این منطقه دارد.
پیغامی عنوان کرد: در کنار نگاه به گذشته قشم باید به زیست بوم سنتی جزیره هم که بانوان آن در مناسب دولتی و اجرایی با نشاط و پویایی فعالیت میکنند هم توجه ویژه داشته باشیم.
انتهای پیام/۷۵۵۸/