به گزارش گروه علم و آموزش آباجان به نقل از ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پانزدهمین نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، علیرضا رهایی رئیس این دانشگاه و جمعی از اساتید دانشگاه های مختلف با موضوع انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.
رهایی در این نشست اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری بحث انتخابات از دو بعد مهم مشارکت مردمی گسترده و انتخاب یک فرد انقلابی و شایسته مطرح است؛ مشارکت بالاتر پشتوانه ای مهم برای رئیس جمهور آینده خواهد بود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به مشارکت گسترده مردم در این انتخابات همچنین تاکید کرد که بهتر است فردی شایسته، مطلع، متعهد و با تجربه که همه ویژگی های مورد نظر رهبری را دارد برای ریاست جمهوری این دوره انتخاب شود.
رهایی ادامه داد: یکی از انتظارات بسیاری از مردم و دانشگاهیان از نامزدها تحقق وعده های اعلام شده در دوره تبلیغات انتخاباتی است. متاسفانه گاهی مباحثی که توسط نامزدها مطرح می شود که مردم با ناباوری به آن نگاه میکنند؛ زیرا عملا برخی از این مسائل پس از انتخابات محقق نشده و به فراموشی سپرده می شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد مدیریت موفق امروز دنیا باید مدیریتی مبتنی بر علم باشد و اقتصاد و صنعت موفق نیز دانش بنیان است. دیپلماسی اقتصادی فعال باید در روابط خارجی جایگاه مهمی داشته باشد و پیشران همه فعالیت ها به تحولات علم و فناوری برمیگردد.
بر این اساس جا دارد این موضوع از سوی نامزدها بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و علاوه بر رئیس دولت، اعضای کابینه هم به این اصول اعتقاد و باور داشته باشند نامزد موفق باید در فاصله زمانی ۴ ساله ریاست جمهوری، حداقل هر سال یک بار اعلام کند تا چه اندازه ای از وعده هایی که داده محقق شده و به چه میزان به این مبانی علمی پایبند بوده است.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی جایگاه مهمی در زمینه بررسی انجام مطالعات علمی، کارشناسی ونظارتی دارد و میتواند از موضع نظارتی میزان پایبندی دولت ها به را به وعده هایی که در دوره تبلیغات انتخاباتی داشتند، را بررسی و گزارش های منظمی به مردم و مجلس شورای اسلامی بدهد که قطعا در روند کار دولت و پیشرفت کشور بسیار اثر گذار خواهد بود.
رهایی خاطرنشان کرد: همه اقشار دانشگاهی علاقه مند به نظام و کشور مشارکت حداکثری را تاکید و تبلیغ کنند تا بر اساس بحثها، بیانات و برنامه هایی که توسط کاندیداها ارائه می شود، شاهد انتخاب فردی شایسته باشیم که بتواند مدیریت اجرایی کشور را بر عهده بگیرد و کشور را در ادامه مسیر پیشرفت هدایت کند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعهسی» به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به مقام رفیع شهادت نائل آمد. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی همچنین خدمه این پرواز نیز در این حادثه شهید شدند.
اصل ۱۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از تشکیل شورایی برای اداره امور اجرایی کشور برای مدت ۵۰ روز و تدارک انتخابات ریاست جمهوری روایت دارد که جزئیات این اصل به این شرح است: «در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیسجمهور یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیسجمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را بر عهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه و معاون اول رئیسجمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود، در صورت فوت معاون اول یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیسجمهور معاون اول نداشته باشد مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب میکند.»
رهبر معظم انقلاب در پی شهادت آیت الله رئیسی، پیام تسلیتی صادر کردند که در بخشی از این پیام آمده است: «جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.»
سران قوا در جلسهای روز ۳۱ اردیبهشت با بررسی زمانبندی فرایند انتخابات، هشتم تیر را زمان انتخابات برای تعیین رئیسجمهور جدید تعیین و اعلام کردند: ثبت نام نامزدها در روزهای دهم تا چهاردهم خرداد انجام میشود و زمان تبلیغات انتخاباتی هم از ۲۳ خرداد تا هفتم تیر خواهد بود. همچنین روز ۸ تیر نیز روز رای گیری چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تعیین شده است.