به گزارش گروه علم و آموزش آباجان به نقل از ایرنا، در چهارمین و آخرین روز از دومین نمایشگاه ملی آبادیران طب امروز جمعه(۲۵ خرداد ۱۴۰۳)، از سیستم بازچرخانی کشت ترکیبی گیاهان محصول یکی از شرکتهای دانشبنیان با حضور جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و حمید رضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رونمایی شد.
سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب سه حوزه تلفیقی پرورش ماهی، محصولات گلخانهای و پرورش طیور است. این شرکت اکنون با کاهش ۹۵ درصدی مصرف آب سالانه، ۱۲ تن ماهی، ۲۰ تن گوجه زیتونی، ۳ تن گوشت بلدرچین و ۹ تن تخم بلدرچین تولید میکند.
با بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب سه حوزه پرورش ماهی، محصولات گلخانهای و طیور، مشکلات هر سه حوزه مانند تجهیزات مکانیکی، مکملهای غذایی و کودهای تقویتی رفع میشود. در این طرح میزان آب مصرفی تا ۹۵ درصد کاهش یافته اما میزان تولید ماهی با حوضچههای مشابه برابر خواهد بود، به این شکل که آب استخر به بستر کشت گلخانهای هیدروپونیک برمیگردد و هزینه تولید گلخانهای را قبل از بهرهبرداری تا یک سوم کاهش و در حین بهرهبرداری کاملا صفر میکند.
در این چرخه به آب اکسیژندهی میشود و چون نمیتوان از کود شیمیایی برای پرورش گیاه استفاده کرد، از کود حیوانی و فضولات بلدرچین استفاده میکنیم. در حقیقت فضولات حیوانی میزان کمبودهای شیمیایی آب را تأمین میکند و املاح فضولات بر اساس تغذیه بلدرچینها تنظیم میشود.
رفع معضل فقر منابع آبی کشور و رفع مشکل کمبود خاک حاصلخیز، جلوگیری از مصرف غیربهینه آب برای تولید محصولات زراعی، جلوگیری از آلودگی منابع آبی بهوسیله انواع پسابها و پسماندهای بخش کشاورزی، عدم استفاده از کودها و سموم شیمیایی نامناسب و تولید محصولات ۱۰۰ درصد ارگانیک به دلیل ماهیت بازچرخانی آب در سیستم از مزایای این سیستم است.
این سیستم با رفع همه معایب و مشکلات سیستمهای موجود، از مواد، ضایعات و فضولات یک سیستم در سیستم دیگر بهره برده و با ایجاد یک اکوسیستم طبیعی، فرایند تولید محصولات کشاورزی را توسعه داده و باعث افزایش میزان تولید در سطح، کاهش هزینه تولید، جلوگیری از هدر رفت منابع و تولید محصولات کاملا ارگانیک میشود.
توافقنامه سه جانبه برای برقراری عدالت آموزشی در مناطق کمبرخوردار
همچنین در حاشیه این رویدادملی توافقنامه همکاری مشترک میان دبیرخانه برنامه ملی آبادیران و گروه جهادی شهدای مدافع حرم و شرکتایده پردازان هوشمند آریا منعقد شد.
این توافقنامه مشترک به منظور توسعه همکاریهای مشترک و بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان، خلاق و فناور و اجرای اقدامات سازنده در جهت کاهش فقر و نابرابری و توسعه کمی و کیفی خدمات به گروههای هدف در حوزه عدالت آموزشی است.
موضوع این توافقنامه، همکاری و مشارکت در استفاده از توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان، خلاق، فناور و به کارگیری فناوریهای نوین در موضوع برقراری عدالت آموزشی و توانمندسازی دانشآموزان، کادر مدرسه و مدرسان در استفاده از ابزارهای دیجیتال در مناطق کمتر برخوردار است.
نمایشگاه ملی آبادیران از ۲۲ خردادماه در محل مصلی امام خمینی (ره) و با حضور بیش از ۴۰ نهاد و سازمان دولتی و غیر دولتی فعال در آبادانی و پیشرفت ایران چون معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوی و شکوفایی ریاست جمهوری، وزارت نیرو، وزارت کشور، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان جهاد دانشگاهی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان بهزیستی و تعدادی از پارک های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی کشور در پنج بخش مسکن و زیرساختهای توسعه روستا، کشاورزی، دامپروری و شیلات، سلامت بهداشت و توانبخشی، اشتغال کوچک مقیاس و صنایع نرم و آموزشی برپا شده است.
این نمایشگاه امروز به کار خود پایان میدهد.