به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، کسب نشان نقره بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، کسب سهمیه المپیک و انتخاب مهدی الفتی به عنوان پرچمدار کاروان ایران در المپیک پاریس موفقیتهای بینظیری بود که خانواده ژیمناستیک در کمتر از یکسال به آن دست پیدا کرد و یک ورزشکار گلستانی نیز بازیگر نقش اول این موفقیتها بود موفقیتی که در ۸۰ سال فعالیت رشته ژیمناستیک در ایران بینظیر بود.
نقش زهرا اینچهدرگاهی به عنوان رئیس فدراسیون در این موفقیتها باعث شد نسبت به آینده این رشته امیدواری زیادی به وجود بیاید زیرا تدبیر کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان در جمع کردن حاشیههای مدیریتی، موجب رساندن کشتی طوفان زده ژیمناستیک به ساحل آرامش شد. ژیمناستیک ایران در ۲ سال گذشته به خاطر برخی اعمال سلیقهها دوره پرتلاطم مدیریتی را سپری کرد و حتی انتخاب عابد حقدادی به عنوان رئیس این فدراسیون المپیکی نتوانست سایه شوم حاشیهها را از سر این فدراسیون دور کند.
حقدادی هر چند که در اسفندماه سال ۱۴۰۱ به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد اما امضای وی نه تنها اعتبار بینالمللی نداشت بلکه نهادهای ورزشی داخلی نیز اینچهدرگاهی را به عنوان نماینده این فدراسیون به مجمع عمومی کمیته ملی المپیک دعوت کردند.
یکی از مهمترین رسالتهای رئیس فدراسیون و کادر فنی ژیمناستیک اعزام نخستین ورزشکار المپیکی ایران در این رشته به المپیک پاریس است. الفتی نخستین ورزشکار رشته ژیمناستیک است که با سیستم انتخابی موفق به حضور در المپیک شد. وی اکنون در استان قزوین و زیر نظر رضا خیرخواه تمرینات خود را پیگیری میکند.
خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا برای آگاهی از آخرین شرایط آمادگی الفتی پای سخنان سرمربی تیم ملی یژیمناستیک هنری نشسته است.
رضا خیرخواه و مهدی الفتی به عنوان نمایندگان ژیمناستیک ایران تا کمتر از ۲ ماه دیگر گام به یکی از تاریخیترین رقابتهای این رشته در المپیک خواهند گذاشت. شرایط آمادهسازی الفتی اکنون چگونه است؟
بعد از کسب سهمیه تاریخی توسط مهدی برنامههای فشردهای برای آمادهسازی این ورزشکار در دستور کار فدراسیون قرار گرفت. ما از ۲ ماه پیش اردوها را پیگیری و اکنون نیز در قزوین در حالی آماده سازی هستیم. البته چند روز پیش مهدی الفتی برای کارهای اداری و پزشکی به تهران آمد و به کمیته ملی المپیک رفت. این تمرینات فعلا رفع اشکال حرکات الفتی است و تمرینات اصلی ما از چند روز دیگر آغاز خواهد شد.
الفتی در چه حرکاتی نیاز به اصلاح دارد؟
الفتی ورزشکار جوان و در ابتدای راه است و باید فیلم مسابقات وی را مرور کنیم و با تجزیه و تحلیل آنها بتوانیم ایرادها را رفع کنیم. یکی از ایرادهای الفتی فرودها است که اکنون روی آن کار میکنیم. برنامه اصلی تمرینات ما از چند روز دیگر آغاز خواهد شد و تلاش داریم تا زمان مسابقه، الفتی به پیک آمادگی برسانیم.
الفتی کار سختی را در المپیک دارد او هم نخستین ورزشکار المپیکی این رشته است و هم رسالت پرچمداری کاروان را بر عهده دارد.
پرچمداری کاروان ایران افتخار بزرگی بود که نصیب الفتی و خانواده ژیمناستیک شد. این افتخار برای من و مهدی به اندازه سهمیه المپیک ارزش دارد. المپیک آوردگاه کوچکی نیست. نه من، نه مهدی و نه هیچ فردی از خانواده ژیمناستیک در این آوردگاه تاکنون به میدان نرفته است. در ۸۰ سال گذشته مهدی نخستین ورزشکاری بود که با استفاده از سیستم انتخابی به المپیک رسید شاید در گذشته با وایلد کارت سهمیههایی داده شده، اما الفتی با اقتدار و در گزینشیها سهمیه گرفت.
البته مهدی در مهرماه سال گذشته نیز با کسب نشان نقره عملکرد موفقی داشت.
بله این یک اتفاق بزرگ در رشته ژیمناستیک است و یک شبه به دست نیامده بلکه حاصل برنامهریزی ۶ ساله فدراسیون برای اعتلای ژیمناستیک ایران است. در این ۶ سال تلاشهای زیادی انجام شد هر چند که حواشی نیز وجود داشت.
حواشی بیشتر مدیریتی بود؟
بله حواشی که ایجاد شد بیشتر مدیریت بود اما تدبیر وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک این حواشی را جمع کرد. اکنون زهرا اینچه درگاهی به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب و یک آرامش بر فدراسیون حاکم است. امیدوارم این آرامش سرآغاز نتایج درخشان رشته ژیمناستیک باشد. خانم درگاهی به خوبی بر برنامهها نظارت دارد و تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا در مسیر آماده سازی الفتی برای المپیک خللی ایجاد نشود.
با این شرایط احتمال تاریخسازی الفتی در المپیک هم وجود دارد؟
کسب سهمیه المپیک خود اتفاق بزرگی بود که مهدی آن را رقم زد. المپیک آوردگاه کوچکی نیست. ژیمناستیک ایران در سالیان گذشته در آوردگاههای زیادی شرکت داشته و مدال نیز کسب کرده است اما پیش بینی مدال المپیک اصلا کار راحتی نیست امیدوارم الفتی بهترین عملکرد خود را در پاریس به ثبت برساند.