​​​​​​​درگیری پلیس و معترضان در مقابل مجلس ارمنستان

​​​​​​​درگیری پلیس و معترضان در مقابل مجلس ارمنستان

به گزارش بامداد پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از هفته‌نامه ارمنین، هزاران نفر از هواداران «جنبش تاووش برای میهن» به رهبری باگرات گالستانیان اسقف اعظم ارمنستان در جریان جلسه پرسش و پاسخ پاشینیان با قانونگذاران ارمنی، مقابل پارلمان این کشور در مرکز شهر ایروان تجمع کردند.

به دنبال این تجمع، نیروهای پلیس این کشور در صحنه حاضر شده و برای متفرق کردن معترضان از نارنجک‌های صوتی استفاده کردند که بر اثر درگیری میان طرفین، حداقل ۸۶ نفر از معترضان دستگیر و ۳۰ نفر از آنها مجروح و به بیمارستان منتقل شده‌اند.

گالستانیان در سخنانی در جریان این تجمع از معترضان خواست تا از خروج پاشینیان از پارلمان ارمنستان جلوگیری کنند و تاکید کرد: مردی که باعث شکست و سرافکندگی ارمنستان شده است، نباید بتواند آزادانه به محل کار خود برود و درد و رنجی که مردم این کشور به خاطر تصمیمات وی متحمل شده‌اند را نادیده بگیرد.

از سوی دیگر پاشینیان از اقدامات پلیس ارمنستان دفاع کرد و از تریبون پارلمان این کشور، گفت: نیروهای پلیس وظایفی را که قانون به آنها محول کرده است، انجام می‌دهند.

به نوشته هفته‌نامه ارمنین، گالستانیان پیش از این در سخنانی در گردهمایی هواداران جنبش تاووش برای میهن در میدان جمهوری ایروان در ۹ ژوئن (۲۰ خرداد) با انتقاد از روند مذاکرات بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفته بود که توافقنامه میان ایروان و باکو به جای تقویت صلح، در حقیت نشان‌دهنده اعطای مجموعه‌ای از امتیازات یکجانبه به خواسته‌های بی‌پایان جمهوری آذربایجان است.

هواداران جنبش تاووش برای میهن از روز ۲۰ خرداد با برپا کردن چادرهایی در مقابل پارلمان این کشور تحصن کرده و خواستار استیضاح پاشینیان شده‌اند.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هزاران نفر از مردم ارمنستان پیش‌تر (یکشنبه ۲۰ خرداد) در شهر ایروان در اعتراض به امتیازاتی که نیکول پاشینیان نخست وزیر این کشور به جمهوری آذربایجان داده است، تظاهرات کردند.

معترضان برای نشان دادن اعتراض خود در میدان جمهوری ایروان مقابل ساختمان‌های دولتی تظاهرات کردند.

اعتراضات از ماه آوریل و هنگامی آغاز شد که دولت ایروان موافقت کرد چهار روستا را که از دهه ۱۹۹۰ به کنترل ارمنستان در آمده بود، به جمهوری آذربایجان بازگرداند. این روستاها هفته گذشته رسما به جمهوری آذربایجان بازگردانده شد.

«باگرات گالستانیان» اسقف اعظم و از سران مذهبی متنفذ ارمنستان به طور علنی مخالفت خود را با این توافق اعلام کرده بود اما موضع دولت ارمنستان در این باره تغییر نکرده است.

گالستانیان پیش از تظاهرات یکشنبه گفت که جنبش اعتراضی به «مرحله تعیین‌کننده‌ای» رسیده است. وی وعده داد که پاشینیان را از قدرت برکنار کند.

اسقف اعظم ارمنستان همچنین خواستار استیضاح پاشینیان شده و موقتا از جایگاه مذهبی خود کناره‌گیری کرده است تا برای رسیدن به نخست وزیری تلاش کند.

اما از آنجایی که وی دارای تابعیت مضاعف ارمنستانی – کانادایی است، طبق قوانین ارمنستان واجد شرایط نخست وزیری نیست. همچنین اپوزیسیون ارمنستان کرسی‌های کافی پارلمانی برای آغاز روند استیضاح نخست وزیر را ندارد.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از ۲ طرف متوقف شد.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ماه‌های گذشته، آتش‌بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

Check Also

اندونزی به دنبال خرید سلاح از روسیه است

اندونزی به دنبال خرید سلاح از روسیه است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ولادیمیر بولاوین رئیس کمیته شورای دفاع و امنیت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *