طحان‌ نظیف: نتیجه احرازصلاحیت‌ها پیش‌بینی‌‌پذیر نبود

طحان‌ نظیف: نتیجه احرازصلاحیت‌ها پیش‌بینی‌‌پذیر نبود

– اخبار سیاسی –

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: پرونده هر ۸۰ نفر ثبت‌نام‌کننده و تمام سوابق این افراد مورد بررسی قرار گرفت.

اسلامی: در انتخابات ریاست‌جمهوری اخذ «رأی الکترونیکی» نداریم

وی با بیان اینکه برخی پرونده‌ها روشن هستند و می‌شود به‌سرعت درباره آن‌ها تصمیم‌گیری کرد، گفت: در مقابل اما برخی پرونده‌ها برای بررسی به زمان بیشتری نیاز دارند، به‌طوری که در جلسات بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر برخی از پرونده‌ها بیش از یک بار بررسی شدند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: پس از بررسی پرونده‌ها در نهایت رأی‌گیری صورت می‌گیرد، این رأی‌گیری طبق رویه شورا کاملاً مخفی است.

طحان‌نظیف در تشریح جزئیات این رأی‌گیری گفت: کاغذهای متحدالشکل به‌همراه اسم و عکس نامزد و عبارات احراز یا عدم‌احراز در اختیار اعضای شورا قرار می‌گیرد و فرد گزینه احراز یا عدم‌احراز را انتخاب می‌کند.

وی با ابراز اینکه داوطلبی که صلاحیتش برای ریاست‌جمهوری احراز می‌شود باید حداقل ۷ رأی احراز به دست بیاورد، گفت: این‌که فردی برای ریاست‌جمهوری احراز نشد لزوماً به‌معنای اینکه مشکلی داشته باشد نیست، در انتخابات ریاست‌جمهوری با موضوع ردصلاحیت مواجه نیستیم با دو عنوان احراز و عدم‌احراز مواجه هستیم؛ علت آن هم این است که شرایطی که برای ریاست‌جمهوری در نظر گرفته شده بسیار بالاست. ممکن است فردی برای مسئولیت در بخش‌های دیگر از جمله وزارت و نمایندگی مجلس و… گزینه مناسبی باشد اما ممکن است از شرایط ریاست‌جمهوری برخوردار نباشد.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: این‌که نتیجه احرازصلاحیت‌ها پیش‌بینی‌پذیر نبود معنایش این است که با جدیت سوابق همه داوطلبان بررسی شده است و بحث‌ها به‌صورت جدی صورت گرفته است، در نهایت نیز رأی‌گیری انجام شده است، لذا این موضوع نشان از جدیت در بررسی‌ها است.

طحان‌نظیف با اشاره به این نکته که تغییر برخی روندها در انتخابات نیازمند قانون‌گذاری است، گفت: شورا به چارچوب‌های قانونی محدود است، در برخی موضوعات نیازمند قانون‌گذاری هستیم و شورای نگهبان قادر به قانون‌گذاری نیست.

وی گفت: کار شورای سه‌نفره سران قوا هماهنگی و تسهیل‌گری در امر انتخابات است. ساختارهای کشور در امر اجرا و نظارت بر انتخابات در حال انجام اقدامات خود هستند مثلاً زمان و نحوه اجرای انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی وزارت کشور پیشنهاد شد و شورای نگهبان آنها را تأیید کرد، در این زمینه مصوبه‌ای در جلسه سران قوا وجود نداشته است.

انتهای پیام/+

حتما ببینید

احیای کتابخانه پیام نور با همکاری موزه و مرکز اسناد مجلس

احیای کتابخانه پیام نور با همکاری موزه و مرکز اسناد مجلس

– اخبار سیاسی – به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، محمدهادی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *