به گزارش گروه علم و آموزش آباجان به نقل از ایرنا، وبگاه لو ژورنال دِ فَم (Le journal des femmes) در گزارشی آورده است: هنوز بر سر این موضوع بحث وجود دارد که بالاخره گوجهفرنگی جزو سبزیجات است یا میوهها. اما در هر صورت مملو از فیبر، ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی است که از سلولها، پوست و اندامهای ما محافظت میکنند.
بر اساس پژوهشی که محققان در بارسلون اسپانیا روی ۷هزار و ۵۶ نفر انجام دادند و اوایل سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شد، مصرف گوجهفرنگی تأثیری چشمگیر بر کاهش فشار خون بالا دارد و در نتیجه برای قلب مفید است.
این پژوهش تایید می کند افرادی که فشار خون بالا ندارند و گوجه فرنگی یا غذاهای حاوی گوجه فرنگی مصرف میکنند، ۳۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
این پژوهش مشخص کرد فشار خون دیاستولیک افراد مبتلا به فشار خون بالا که گوجه فرنگی یا غذاهای حاوی گوجه فرنگی، زیاد مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که اصلاً از این ماده غذایی مصرف نمیکردند یا خیلی کم از آن مصرف میکردند، یک سوم کاهش مییابد. فشار خون دیاستولیک منعکسکننده فشار در شریانها در هنگام استراحت قلب است.
روش مصرف گوجهفرنگی (به صورت خام در سالاد یا ساندویچ یا به صورت پخته در سس) در این پژوهش بررسی نشد.
مصرف روزانه ۸۲ گرم گوجهفرنگی یا معادل ۸ گوجه گیلاسی در روز تأثیری قابل مشاهده بر کاهش فشار خون میگذارد.