به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری تاس، وزارت امور خارجه روسیه در گزارشی از دیدار سرگئی لاوروف و وانگ یی در حاشیه نشست وزیران امور خارجه گروه بریکس در نیژنی نووگورود اعلام کرد: دیپلماتهای ارشد روسیه و چین درباره مورد وضعیت امنیتی منطقه آسیا و اقیانوسیه با در نظر گرفتن تحرکات آمریکا در شکل دادن اتحادهای ضد روسی و ضد چینی گفت و گو کردند.
بنا بر این گزارش، وزیر امور خارجه روسیه در این دیدار با بیان اینکه کنفرانس سوئیس درباره اوکراین، همه ابتکارهای صلح و واقعیتهای کنونی را در نظر نمیگیرد، از تصمیم پکن برای شرکت نکردن در این کنفرانس قدردانی کرد.
لاوروف از همتای چینی خود همچنین به دلیل خط متعادل و منسجم آنها در مورد بحران اوکراین تشکر کرد.
بر این اساس، وزیران امور خارجه روسیه و چین در این دیدار همچنین از توسعه روابط دو کشور مبتنی بر مشارکت راهبردی در شرایط افزایش آشفتگی در عرصه بینالمللی ابراز خرسندی کردند.
وزارت امور خارجه روسیه در گزارش خود در این باره افزود: روند پیشرفت اجرای توافقات اخیر سران دو کشور در سفر ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه به چین و چشم انداز توسعه گروه بریکس نیز در این دیدار بررسی شد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، کنفرانس صلح سوئیس درباره اوکراین قرار است ۱۵ و ۱۶ ژوئن (۲۶ و ۲۷ خرداد) برگزار شود. روسیه به این کنفرانس دعوت نشده است. چین تاکید کرده که حضور روسیه و اوکراین پیششرط برگزاری یک کنفرانس سازنده است.
کییف گفته که بیش از یکصد کشور دعوت برای حضور در این نشست را قبول کردهاند. قرار است در این کنفرانس طرح صلح ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین برای پایان جنگ در این کشور مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
دمیتری پسکوف سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه پیش از این گفت که نشست سوئیس در مورد اوکراین بدون حضور مسکو «اقدامی به طور کلی پوچ و یک وقت گذرانی بیهوده است و به همین دلیل است که بسیاری از کشورها نمیخواهند وقت خود را تلف کنند.»
یک مقام ارشد وزارت خارجه اوکراین ۱۶ خردادماه ۱۴۰۳ در سفر به پکن از چین درخواست کرد تا در کنفرانس صلح سوئیس درباره اوکراین شرکت کند. «آندری سیبیها» معاون وزیر خارجه اوکراین در این سفر با همتای چینی خود «سون ویدونگ» دیدار کرد.
نشست شورای وزیران امور خارجه گروه بریکس روز دوشنبه با حضور علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دیپلماتهای ارشد هشت کشور دیگر عضو این گروه (روسیه، چین، برزیل، هند، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی) در نیژنی نووگورود روسیه آغاز به کار کرد. عربستان سعودی دیگر عضو جدید این گروه در این نشست غایب است.
گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در سال ۲۰۰۶ در مجمع اقتصادی سن پترزبورگ با مشارکت وزرای اقتصاد برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ مقارن با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند.
ریاست دوره ای سالانه بریکس در اول ژانویه ۲۰۲۴ (دیماه ۱۴۰۲) به روسیه واگذار شد. در این دوره، مسکو موضوعاتی در سه بخش شامل سیاست و امنیت، اقتصاد و مسائل مالی و روابط فرهنگی و بشردوستانه را در اولویت قرار داده است.
بیش از ۲۵۰ رویداد بریکس در بیش از ۱۰ شهر روسیه در سال ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است. رویداد اصلی، اجلاس سران بریکس در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.