به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، زمان به دنیا آمدن نوزادان این گونه از لاک پشتها حدود ۲ ماه است که اولین جوجه لاکپشتهای پوزه عقابی امسال در کیش هفته گذشته به دنیا آمدند.
لاک پشتهای پوزه عقابی جز گونههای در خطر انقراض هستند که لانههای آنها حتی الامکان به شکل طبیعی حفظ میشود و در صورتی که احتمال از بین رفتن لانه بیش از ۷۰ درصد تشخیص داده شود، تخمها توسط محیط بانان به سایت حفاظت شده ساحل منتقل میشوند.
حیات وحش یکی از مقولههای مهم زیست محیطی به شمار می رود که از میان رفتن زیستگاهها، تغییرات اقلیمی، افزایش شکار و تجارت سیاه از جمله عوامل نابودی آن محسوب می شود؛ در جهان مدرن، دولتهای حاکم بر کشورها نقش موثری در فعالیتهای حفاظتی از حیات وحش بر عهده دارند؛ دولتها میتوانند گونههای در معرض خطر را در مرز خود شناسایی کرده و گامهایی بنیادی برای حفاظت از آنها بردارند.
در این بین مردم نقش کلیدی در حفاظت از زیستگاه و حیات وحش برعهده دارند؛ زیستگاهها در واقع سنگ بنای حفاظت از تنوع زیستی است و اگر حیات وحش و تنوع زیستی ما خانه نداشته باشند حفاظت از آنها هیچ معنایی ندارد.
در جزیره زیبای کیش نیز حفاظت از محیط زیست و حیات وحش نه تنها مورد توجه جدی سازمان منطقه آزاد کیش قرار دارد بلکه این امر برای کیشوندان نیز یک خط قرمز مهم محسوب میشود.
مدتی نیز که آسیب دیدن بخشی از سایت حفاظت از لاک پشتهای در خطر انقراض پوزه عقابی در کیش مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته بود که اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش نیز قول مساعد برای آغاز عملیات بهسازی آن را داد و دیری نگذشت که به این وعده خود جامع عمل پوشاند.
طی سال ۱۴۰۲، نزدیک به ۲ هزار نوزاد لاک پشت در خطر انقراض پوزه عقابی از سواحل کیش راهی خلیج فارس شدند؛ تخمگذاری لاک پشتها در سایر ساحلهای ماسهای جزیره کیش نیز انجام میشود.
لاکپشت پوزهعقابی (Eretmochelys imbricata) یا منقارعقابی، گونهای لاکپشت دریایی از تیره باخهایان است که بهشدت در معرض خطر انقراض قرار دارد.
پوزهعقابیها همهچیزخوارند، اما غذای اصلیشان اسفنج دریایی است. جانوران این گونه از رده خزندگان هستند و به همین دلیل تنفس ششی دارند.؛ توان آنها برای باقیماندن زیر آب با توجه به فعالیتشان متفاوت است، اما در حالت خواب و استراحت میتوانند تا هفت ساعت بدون تنفس زیر آب باشند و در مواقع خواب زمستانی گاه تا چندین ماه در زیر آب باقی میمانند.