به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت آباجان به نقل از ایرنا، یکشنبه ۲۰ خرداد مصادف با سالروز شهادت عباس دانشگر از شهدای مدافع حرم است. عباس در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۷۲ در سمنان دیده به جهان گشود. وی از پاسداران دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) و یکی از جوانترین شهدای مدافع حرم حضرت زینب(س) بود که در چنین روزی در سال ۹۵ در حالی که ۲۳ بهار از سن او میگذشت، در منطقه خلصه در حومه جنوبی حلب سوریه با موشک تاو آمریکایی به شهادت رسید. فرماندهاش، سردار حمید اباذری به او لقب جوان مومن انقلابی داد و با دلی پر از اندوه گفت «مجموعه سپاه یکی از فرماندهان شجاع و مدیر خود را از دست داد».
او در آبان سال ۱۳۸۵ و همزمان با تشریف فرمایی رهبر معظم انقلاب به استان سمنان در حالی که در مقطع سوم راهنمایی مشغول به تحصیل بود، نامه ای سرشار از عشق و علاقه و محبت مینویسد که «سلام بر تو ای جانم، ای جانم، ای عشقم که هر تپش قلبم به تو وابسته است. نگاهت مملو از کلمات حق تعالی است صدای تو لالایی کودکان و آرام بخش وجودم است، چهرهات دلکش و دلرباست و عصایت چوب دستی موسی(ع) است. دوستت دارم، راهت را ادامه میدهم و به سخنانت عشق میورزم؛ به آمدن تو که تمام برکات الهی را به سمنان آوردهای خوش آمد میگویم. ای نایب امام عصر(عج) سلام ما را به امام مهدی (عج) برسان.»
عباس ۲۳ بهمن سال ۱۳۹۴ با دختر عمویش ازدواج کرد و کمتر از سه ماه بعد در اول اردیبهشت سال ۱۳۹۵ عازم سوریه شد. کمی قبل از شهادت نماز ظهر را مانند یاران امام حسین(ع) در تیررس دشمن اقامه کرد.
راه پسرم را ادامه میدهم
مومن دانشگر پدر این شهید مدافع حرم در گفتوگو با آباجان به نقل از ایرنا اظهار داشت: بعد از شهادت عباس، محبت به اهل بیت (ع) طور دیگری در دلم نفوذ و بینش و نگرشم تغییر کرده است؛ این لطف خدا و شهید است. من هم با افتخار حاضر به ادامه راهش و پیوستن به او هستم.
وی افزود: امنیت و آسایش حاکم در کشور حاصل رشادت ها و ایثار رزمندگان و شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم است. از این که پسرم یک مدافع حرم بود، خوشحال بودم. از ابتدا هم بنده و خانواده ام راضی به این رشادت بودیم و مانع رفتنش نشدیم. مادرش به او گفت «برو، خدا پشت و پناهت».
پدر این شهید مدافع حرم درباره خصوصیات اخلاقی عباس گفت: شوخطبعی، دلسوزی و گشادهرویی از خصوصیات فرزندم بود. رابطه صمیمانهاش با دیگران باعث میشد تا دوستان زیادی داشته باشد. در برخورد اول با همه آنقدر گرم میگرفت که منجر به دوستی عمیق بین آنها میشد.
دانشگر با بیان اینکه باید رشادتهای مدافعان حرم برای نسل جدید تشریح، تبیین و بازگو شود، افزود: شهدا مایه عزت، آبرو و سربلندی دنیای اسلام در جهان هستند. شهدای مدافع حرم دست به جهاد زده و به جنگ کفار و شیاطین رفتند و در نزد خدا پاداشی بزرگ دارند.
پیروی عباس از رهبر انقلاب در سبک زندگی
پدر شهید دانشگر با تاکید بر اینکه خون شهدای مدافع حرم، انقلاب اسلامی را تضمین کرده، اظهار داشت: عباس، گفتمان حضرت آقا را به طور عملی در سبک زندگی انجام میداد و جدیدترین فیلمها در بخش سبک زندگی را تحلیل میکرد. بیشتر تلاش عباس در زمینه سبک زندگی بود و برای دوستان از سبک زندگی به خصوص تهاجم غربی و فرهنگی صحبت می کرد.
دانشگر گفت: عباس در موضوع بیتالمال بسیار حساس بود و از وسایلی که از بیتالمال در اختیارش بود، به خوبی نگهداری می کرد و در بسیاری از مواقع از هزینههای شخصی برای بیتالمال خرج میکرد.
دردهایم کو؟
در بخشی از وصیتنامه این شهید مدافع حرم آمده است: دردهایم کو؟ چرا من بی خیال شدهام؟ نکند بیهوشم؟ نکند خوابم؟ مثل آب خوردن چندین هزار مسلمان را کشتند و ما فقط آن را مخابره کردیم. قلب چند نفرمان به درد آمد؟ چند شب خواب از چشمانمان گریخت؟ آیا مست زندگی نیستیم؟ خدایا؛ تو هوشیارمان کن، تو مرا بیـدار کن، صدای العطش میشنوم، صدای حرم میآید، گوش عالم کر است. خیمه ها میسوزد اما دلمان آتش نمیگیرد.
مرضی بالاتر از این؟ چرا درمانی برایش جستوجو نمیکنیم؟ روحمان از بین رفته، سرگرم بازیچه دنیاییم، ما هستیم. مردهام، تو مرا دوباره حیات ببخش. خوابم، تو بیدارم کن. خدایا! به حُرمت پای خسته رقیه(س)، بهحُرمت نگاه خسته زینب(س)، بهحرمت چشمان نگران حضرت ولی عصر(عج)؛ به ما حرکت بده.
رفیق شهیدم مرا متحول کرد تا نامهای از دمشق
کتاب رفیق شهیدم مرا متحول کرد به قلم مومن دانشگر پدر این شهید مدافع حرم و از سوی انتشارات شهید کاظمی در ۲۸۶ صفحه منتشر شده است. در بخشی از این کتاب آمده است:
دلخوری کوچکی بین من و همسرم پیش آمد. همان لحظه همسرم گفت «من از دست شما پیش دوست و همرزمت، شهید عباس دانشگر، شکایت می کنم.» حرفش را جدی نگرفتم. دو سه شب بعد، عباس را در خواب دیدم. هرچه صدایش کردم، به من بی محلی کرد. سرش را پایین اندخته بود و مثل همیشه خندان نبود. همان لحظه بیدار شدم. گفتم خدایا چرا عباس به من بی اعتنایی کرد؟ هرچه فکر کردم، چیزی به ذهنم نیامد. فردای آن روز، یک لحظه به فکر دلخوری با همسرم افتادم. با خودم گفتم «نکنه راستی راستی همسرم پیش عباس شاکی شده!» به همسرم گفتم «شما حرفی به شهید زده اید؟» گفت بله. متوجه شدم آن بی توجهی از طرف شِکوه ایشان است. همان لحظه از همسرم عذرخواهی کردم.
پدر شهید دانشگر کتاب دیگری به نام اذان صبح به وقت حلب را نیز درباره فرزندش نوشته است. محسن حسنزاده نیز در کتاب لبخندی به رنگ شهادت، زندگینامه و خاطرات این جوان مومن انقلابی مدافع حرم را به تصویر کشیده است و این کتاب از سوی انتشارات سوره مهر چاپ شده است.
مستند نامه ای از دمشق به کارگردانی مهدی ابراهیم خانی با روایتگری نامزد شهید عباس دانشگر درباره این شهید مدافع حرم ساخته شده است. همچنین مستند تا افق حلب، روایتی از زندگی این شهید را به تصویر کشیده است.