رئیس صداوسیما: ۵ مناظره انتخاباتی ۴ ساعته از شبکه یک پخش می‌شود/ جانب‌داری نمی‌کنیم

رئیس صداوسیما: ۵ مناظره انتخاباتی ۴ ساعته از شبکه یک پخش می‌شود/ جانب‌داری نمی‌کنیم

به گزارش خبرنگار تلویزیون آباجان به نقل از ایرنا، پیمان جبلی روز یکشنبه ۲۰ خردادماه در نشست خبری، فرایند و سازوکارهای تبلیغات انتخاباتی در رسانه ملی را تشریح کرد.

وی با تاکید براینکه از اسفند ماه سال گذشته صدا و سیما آزمون‌های مختلفی مثل انتخاب مجلس شورای اسلامی، عملیات «وعده صادق» و حادثه دردناک شهادت آیت الله رئیسی را پشت سر گذاشته است، اظهار داشت: حماسه حضور مردم در تشییع رئیس جمهور شهید مقدمه‌ای برای یک حماسه بزرگ‌تر یعنی شرکت در انتخابات است و ما در معرض یک اتفاق بزرگ هستیم.

جبلی افزود: نظرسنجی های مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری، افزایش ۱۲ درصدی مشارکت قطعی در انتخابات و کاهش ۲۰ درصدی عدم مشارکت قطعی را نسبت به قبل و بعد از شهادت شهید رئیسی نشان می‌دهد.

رئیس سازمان صداوسیما رعایت حق مساوی برای همه نامزدها، مطلع شدن مردم از برنامه نامزدها، فرصت سازی برای نامزدها، مقابله با تخریب‌ها و ترویج اخلاق حسنه را از جمله رویکردهای راهبردی این رسانه در انتخابات امسال دانست.

جبلی تاکید کرد: در دوره‌های قبل یک سال قبل از انتخابات جلسات شروع می‌شد ولی در حال حاضر مجبوریم در طول چند هفته کارها را انجام دهیم.

در حال بررسی برای تعیین مجری هستیم و به زودی نام او را اعلام می‌کنیم. گمانه زنی های فضای مجازی درست نیستوی با اشاره به اینکه مناظره‌ها معطوف به مسائل اصلی کشور است گفت: از ظرفیت کارشناسان برای طراحی سوالات استفاده کردیم. نظارت بر مناظره بر عهده کمیته نظارت بر انتخابات خواهد بود. مناظره‌ها بعد از اذان مغرب شروع می‌شود و بین سه ساعت و نیم تا چهار ساعت طول می‌کشد. مراسم قرعه کشی در روزهای آینده برگزار می‌شود و محورهای اصلی مناظره از قبل در اختیار ستاد نامزدها قرار می‌گیرد. بعد از هر مناظره یک برنامه مناظره را تحلیل خواهد کرد.

جبلی ادامه داد: برای مجری در حال بررسی هستیم و به زودی نام او را اعلام می‌کنیم. گمانه زنی های فضای مجازی درست نیست.

جبلی تاکید کرد: کارشناسان و نخبگان دانشگاهی نامزدها را در سه میزگرد در معرض پرسش و پاسخ قرار می دهند. این مسائل در سه میزگرد زنده برگزار و مطرح می شود. هر کدام از نامزدها در این میزگردها می توانند دو مشاور خود را همراه داشته باشند. برنامه دیگری با عنوان «صف اول» کارنامه نامزدها را بازخوانی می‌کند. برنامه گفتگوی ویژه خبری هم مطابق آنچه در دوره های قبل بوده، پابرجاست البته شیوه اجرا هنوز قطعی نشده است.

نامزدها می‌توانند ۳۱ برنامه رو به دوربین برای سیمای استان‌ها تولید کنند. پیشنهاد می‌کنیم نامزدها از همین الان مستندهای‌شان را ضبط کنندرئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: دو مستند تلویزیونی و دو مستند رادیویی هم هر کدام به مدت ۳۰ دقیقه برای هر نامزد پخش می‌شود. نامزدها می‌توانند ۳۱ برنامه رو به دوربین برای سیمای استان‌ها تولید کنند. پیشنهاد می‌کنیم نامزدها از همین الان مستندهای‌شان را ضبط کنند. 

جبلی تصریح کرد: رسانه ملی با بداخلاقی انتخاباتی و تخریب‌ها برخورد قاطع خواهد کرد. در مقابله با لجن پراکنی‌ها بسیار جدی خواهیم بود. سوالات به گونه‌ای است که بداخلاقی به حداقل برسد. طراحی سوالات جلوی کلی‌گویی‌ها را خواهد گرفت. سوالات با کمک چهره‌های دانشگاهی و نخبگان طراحی شده است.

وی با اشاره به اینکه سامانه تلوبیون در اختیار نامزدها خواهد بود. گفت: هر نامزد می‌تواند یک کانال ۲۴ ساعته اختصاصی داشته باشد و این برنامه‌ها با اینترنت رایگان پخش می‌شود. 

جبلی افزود: در این فرصت کوتاه آماده سازی دکورها و زیرساخت‌های فنی نهایی و ضوابط اجرایی و محتوایی مناظره‌ها هم اعلام شده است. حتما نامزدها باید آیین‌نامه‌ها را مورد توجه قرار دهند. 

رئیس سازمان صداوسیما همچنین در این نشست به پرسش‌های خبرنگاران درباره مناظره‌های انتخاباتی، فرایندهای تولید محتوا، ارزیابی و پخش مستندهای انتخاباتی، اقدامات رسانه ملی برای مقابله با تبلیغات رسانه‌های بیگانه و همچنین رصد و مقابله رسانه ای با هجمه‌های رسانه ای پاسخ داد.

حب و بغض‌ها در فعالیت رسانه ملی تاثیری ندارد

وی در پاسخ به این سوال که گزینه های مجری‌گری چه افرادی هستند اظهار کرد: خوشبختانه ظرفیت‌های رسانه ملی در حوزه اجرای مناظره‌ها ارزشمند است. اسامی گزینه‌های اجرا یکی دو روز قبل از اجرای مناظره‌ها اعلام می‌شود.‌

جبلی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است صداوسیما به نفع یکی از نامزدها تبلیغات کند گفت: مصادیق تخلف در قانون مشخص شده است. هیچ‌گونه رانتی در اختیار ما نخواهد بود. سوالات و محورها در اختیار همه نامزدها قرار خواهد گرفت. حب و بغض‌ها در فعالیت رسانه ملی تاثیری نخواهد داشت. نظرسنجی‌های انتخاباتی هم برای همه ستادها ارسال خواهد شد.

تلاش می‌کنیم احتمال جانب‌داری به حداقل برسد

کسانی که احتمال حضورشان شائبه جانب‌داری را دامن می‌زند در ستاد انتخابات صداوسیما و جلسات روتین حضور ندارندیکی از خبرنگاران درباره شبهه جانبداری تلویزیون از یک کاندیدای خاص با توجه به حضور برادر آن نامزد در صداوسیما پرسید که جبلی پاسخ داد: تمام تلاش خود را خواهیم کرد که از احتمال جانبداری رسانه ملی دور باشیم. در دوره‌هایی یکی از نامزدها برادر رئیس رسانه ملی بود و ما آن دوره ها را به خاطر داریم. تلاش خواهیم کرد که در این دوره احتمال جانب داری به حداقل برسد. کسانی که احتمال حضورشان شائبه جانب‌داری را دامن می‌زند در ستاد انتخابات صداوسیما و جلسات روتین حضور ندارند و کلا از عرصه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی درباره برنامه‌های انتخابات به دور هستند تا به این شائبه مبتلا نشویم.

رئیس سازمان صداوسیما درباره حضور اصحاب رسانه در برنامه ها نیز اظهار کرد: اینکه خبرنگاران در برنامه‌ها حضور داشته باشند در حال بررسی است. اما هنوز قطعی نیست؛ اما رسانه ملی موظف است که نمایندگان رسانه‌ها را با نامزدها در تعامل قرار دهد.

وی با تاکید بر این‌که شبکه های برون مرزی نقش مهمی در انعکاس رویکردها به مخاطبان خارج از کشور دارند گفت: یکی از میزگردهای سه گانه به سیاست خارجه اختصاص دارد. در مناظره ها هم نامزدها باید رویکرد خود را در مورد سیاست های خارجی بیان کنند. 

این احتمال را طراحی کرده ایم که اگر انتخابات به دور دوم برسد برای دور دوم نیز برنامه مناظره داشته باشیم. پیشنهادهای خود را آماده کردیم که در صورت قطعی شدن اطلاع رسانی می کنیمجبلی افزود: کار در مدت زمان فشرده ۱۴ روز هم برای ما و هم برای نامزدها سخت است. چون در دوره‌های قبل تبلیغات سه هفته طول می‌کشید. این دوره مناظره ها را از سه مناظره دوره های قبل به ۵ مناظره افزایش دادیم و در این بین چند روز را برای نامزدها آزاد گذاشتیم که به تبلیغات میدانی بپردازند.

رئیس رسانه ملی درباره شیوه برگزاری مناظره‌ها ادامه داد: به صورت طبیعی چون یک رقابت سنگین بین چند نامزد برگزار می‌شود که می‌خواهند نظر مردم را جلب کنند، چالش در نقد نظر نامزدها اتفاق خواهد افتاد. زمانی که نوبت صحبت یک نامزد می‌شود، او این امکان را دارد که سوال را خودش انتخاب کند و یا خودش سوال جدیدی مطرح کند. مدت زمانی در پایان مناظره داریم که می‌توانند در مورد دیگر نامزدها جمع بندی داشته باشند. همچنین مناظره‌های رو در رو را نیز داریم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا درباره برگزاری مناظره‌ها در صورت رسیدن انتخابات به دور دوم افزود: این احتمال را طراحی کرده ایم که اگر انتخابات به دور دوم برسد برای دور دوم نیز برنامه مناظره داشته باشیم. پیشنهادهای خود را آماده کردیم که در صورت قطعی شدن اطلاع رسانی می کنیم.

هر بگو مگوی میان نامزدها بداخلاقی نیست

جبلی درباره برخورد با بداخلاقی‌ها نیز افزود: ما فراتر از قانون انتخابات که ضوابط را تعیین کرده نمی‌توانیم پیش برویم. دخالت شخصی و سلیقه ای انجام نمی دهیم. هر بگو مگوی میان نامزدها تخلف و بداخلاقی نیست. کمیسیون بررسی به لحظه ناظر است و هر تصمیم که اتخاذ شود، اجرا خواهد شد.

رئیس رسانه ملی گفت: یکی از کارهایی که در دست اجرا داریم، این است که مجموعه‌ای از مطالبات و درخواست‌های مردمی را انتخاب می‌کنیم و در اختیار نامزدها می گذاریم که خودشان تصمیم بگیرند به کدام یک پاسخ دهند. ما از نامزدهای محترم به عنوان نمایندگان افکار عمومی می‌خواهیم که بگویند مثلا برنامه‌شان برای اجرای برنامه هفتم چیست و تدابیر خود را شفاف برای اجرای قانون بگویند.

وقت اضافه بنا به تشخیص کمیسیون انتخابات داده می‌شود

جبلی با اشاره به اینکه اعطای وقت اضافه به نامزدها در مناظره‌ها بنا به تشخیص کمیسیون انتخابات است، گفت: این کمیسیون تصمیم می‌گیرد که اگر لازم باشد تا نامزدی به صحبت نامزد دیگری بخواهد واکنش بدهد، وقت اضافه‌ای به او داده شود.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سران قوا با بررسی زمانبندی فرایند انتخابات، هشتم تیر را زمان انتخابات برای تعیین رئیس‌جمهور جدید تعیین و اعلام کردند: ثبت نام نامزدها در روزهای دهم تا چهاردهم خرداد انجام می‌شود و زمان تبلیغات انتخاباتی هم از ۲۳ خرداد تا هفتم تیر خواهد بود.

حتما ببینید

تاسیس کتاب‌فروشی‌های تخصصی دفاع مقدس بررسی می‌شود

تاسیس کتاب‌فروشی‌های تخصصی دفاع مقدس بررسی می‌شود

امیرحسین مخدومی با اشاره به این که چهاردهمین برنامه دوکوهه ادبیات به ظرفیت های استان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *