به گزارش خبرنگار کتاب آباجان به نقل از ایرنا، نویسنده در کتاب «گمنام در قلهها» با سبکی متفاوت با همکاری برادر شهیداحمدرضا احمدی، رتبه اول کنکور پزشکی ۱۳۶۴ به بیان برشهایی از زندگی این شهید پرداخته است. حمیدرضا احدی (برادر شهید) که بازگو کننده خاطرات شخصیاش است چند خاطره دست اول از دوران کودکی و نوجوانی شهید احدی ارائه کرده است و به نوعی آن رویدادها را با زمان حال مطابقت داده است.
ناصر پروانی نویسنده کتاب در مقدمه اعلام کرده که گاهی در کتاب بلند بلند فکر کرده این در جایجای کتاب قابل رویت است. همچنین در این کتاب نویسنده چند دستنوشته از شهید احدی را در لابهلای نوشتار خود با ذکر منبع آورده است که به جذابیت کتاب افزوده است.
تاکنون ۱۶ مجموعه شعر و چهار رمان «سایه عاشقی»، «تابوت دخترانه»، «مردانی حوالی خورشید» و «مهربانتر از مرگ» از ناصر پروانی به چاپ رسیده است.
در حوزه دفاع مقدس هم کتاب مردانی حوالی خورشید در سال ۱۳۹۹ از پروانی به چاپ رسید که با استقبال خوانندگان روبهرو شد و به عنوان کتاب مسابقه کتابخوانی جشنواره ملی سیمرغ نیز برگزیده شد.
قسمتی از متن کتاب
دوراهی!!!
انتخابها زندگیها را تغییر میدهند انتخاب ما بین خوب و بد در صورت شناخت سادهترین انتخابهاست، اما انتخاب ما بین خوب و خوب یا بد و بد بسیار دشوار و چالش برانگیز است.
زمانی که قرار است بین دو خوبی یکی را برگزینی یعنی مجبور به از دست دادن چیزی هستی که به آن علاقه داری و زمانی که مجبور به انتخاب بین دو بدی هستی یعنی اجبار به انتخاب چیزی هستی که برایت آزار دهنده است.
تفکرهای واگرا و شخصیتهای متفاوت از انتخابهای متفاوت و غیرقابل پیشبینی شکل میگیرد. توانایی مذاکره و اغنا طرف مقابل در زمان دوراهیها سبب برقراری آرامش و جلوگیری از تنشهای سخت میشود. چالشها دقیقا زمانی به وجود میآید که ما مجبور بر گزینش رفتارها، مزایا، سختیها، دوستیها و انسانها هستیم گاهی دوراهیها به نحوی رقم میخورند که با حرکت به سمت جلو امکان حرکت موازی با مورد انتخاب شده وجود ندارد و هرچه در مسیر جلوتر میرویم از فرد یا موضوع انتخاب شده دورتر و دورتر میشویم.
نمیدانم این قانون حقیقت دارد و یا آرزوی بشریت بوده و هست آرزوی بشریتی که در آوردگاه انتخاب آسیب روحی و عاطفی دیده است. ولی ای کاش دو خط موازی در بینهایت به هم برسند.
دوباره پرواز ذهنم و نشستن وسط دستنوشتهای دیگر (صفحه ۵۶ و ۵۷)
کتاب «گمنام در قلهها» نوشته ناصر پروانی در ۱۲۶ صفحه مصور، در قطع رقعی، با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در سال ۱۴۰۲ به چاپ دوم رسید.