به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از پژوهشگاه نیرو، «مجید رضائی» با اشاره به اینکه توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت سعادتآباد تهران با فناوری GIS برای نخستینبار در ایران بهعنوان یکی از پروژههای شرکت برق منطقهای تهران توسط شرکتهای دانشبنیان در حال انجام است، افزود: باتوجهبه طراحی و تولید بار اول تجهیزات مربوط به توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت با فناوری GIS در ایران و همچنین حساسیت بالای محل نصب، انجام آزمونهای چندمرحلهای و عملیات تست به پژوهشگاه نیرو واگذار شد.
وی ادامهداد: برای بهکارگیری این تجهیزات در پست برق لازم است آزمونهای لازم روی این تجهیزات انجام شود، بنابراین باتوجهبه درخواست وزارت نیرو مبنی بر بهکارگیری این تجهیزات در پست ۴۰۰ کیلوولت برق منطقهای تهران (سعادتآباد) تا اول خرداد ۱۴۰۳، تست این تجهیزات در آزمایشگاه مرجع فشار قوی پژوهشگاه نیرو انجام شد.
مدیر گروه پژوهشی مطالعات فشارقوی پژوهشگاه نیرو خاطرنشانکرد: در این آزمایشگاه مرجع صنعت برق، آزمونهایی همچون ولتاژ پایداری ضربه صاعقه، ضربه کلیدزنی، ولتاژ پایداری فرکانس قدرت و آزمون افزایش دما در محل آزمایشگاه فشار قوی پژوهشگاه نیرو، روی این تجهیزات انجام شد.
رضائی گفت: نکته برجسته این پروژه با توجه به فرصت زمانی محدود توسعه این پست، استفاده از تکنیک اتصال بوشینگ روغنی به باسداکت گازی در ردیف ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت است که برای نخستین بار در کشور انجام شده است.
وی اضافهکرد: اگر قرار بود این تجهیزات از خارج کشور به طور مثال چین خریداری شود حدود ۹ ماه زمان میبرد، درصورتیکه با همت متخصصان داخلی این تجهیز در بازه زمانی ۲.۵ ماهه در داخل کشور طراحی و ساخته و تستهای آن در آزمایشگاه مرجع فشار قوی پژوهشگاه نیرو انجام شد.
توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت سعادتآباد تهران با بهرهگیری از فناوری GIS و ساخت تجهیزاتی همچون باسداکت گازی، عایقهای کامپوزیتی و رزینی و بوشینگ روغنی توسط شرکتهای دانشبنیان توسکات مشهد و نیرو ترانس شیراز انجام شده و قرار است این تجهیزات در پستهای انتقال برق منطقهای تهران (پست ۴۰۰ کیلوولت سعادتآباد تهران) مورد استفاده قرار گیرد.